Григор Димитров не успя да се пребори за финал в US

...
Григор Димитров не успя да се пребори за финал в US
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби, но върви нагоре в ранглистата

Григор Димитров не съумя да се пребори за край в US Open. В мача, игран от 23 часа нощес българско време и траял 2 часа и 40 минути руснакът Данийл Медведев завоюва с 0:3 сета (6:7/5/, 4:6, 3:6).

В първия сет Димитров игра по-силно, само че загуби трагично с тайбрек.

В идващите две елементи Григор бе по-колеблив, за разлика от съветския си противник. По оценки на специалистите Медведев заложи на оптимален риск в играта си през целия мач, само че в последна сметка това му донесе победа. Така, към този момент е явен един от финалистите в шампионата. Другият ще бъде избран от идната среща между  Рафаел Надал и Матео Беретини.

Въпреки загубата на полуфинала, присъединяване в шампионата носи на Димитров сремително нанагорнище с 53 позиции в ранглистата и от понеделник той към този момент ще заеме 25-ото място.

" За мен беше много забавен мач. Мисля, че мога да извлека много неща от него. В най-важните моменти не ми се получи, а и Медведев игра добре в тези обстановки. Имаше моменти, в които не чаках някои неща от него, само че той ги направи и това оказа въздействие. Не чаках да изгубя с 0:3 сета, само че резултатът не мисля, че дава отговор на мача. Мисля, че играх добре, дадох всичко от себе си ", бяха първите думи на Димитров след загубата, предаде bTV.

Следващият шампионат, за който българинът е декларирал присъединяване, е в Пекин. Надпреварата би трябвало да стартира на 30 септември.

" Трябва бързо да мина през идващите дни. Да съм в добра форма за шампионатите в Азия. Имаше доста позитиви от шампионата. Последните седмици нямах положителни резултати, а в този момент стигнах до полуфинал за първи път тук. Тенисът е една игра, в случай че не се наслаждаваш, в случай че не я правиш с обич, няма да се отплати. Последните седмици бяха доста тежки, с доста тренировки, гордея се с това, че играя още веднъж. Не желая да бъда прекомерно отчаян. Разбира се, сега не ми се приказва доста за това, само че продължаваме напред ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР